Nytt år nya tag

Trots julledighet och en hel massa röda dagar så har det dröjt ett tag sen mitt förra inlägg, mest på grund av mitt stora projekt i delkursen Idé till Master men också lite jobb åt högskolan den gågna veckan. Från och med imorgon börjar dock en ny termin då jag hoppas att det ska bli desto lugnare.

Som sagt har det varit mycket jobb med mitt porjekt där jag sen i början av december har jobbat med att komponera och arrangera stråkar på en poplåt skriven av Maria Marcus och Carl Utbult. Arbetet skulle till slut resultera i en demo som så småningom ska skickas till ett skivbolag som beställt låten. Jag spelade in stråkar med fyra duktiga musiker från Musikkonservatoriet strax före jul och sen ny sång och piano första veckan på det nya året. Sen i torsdags var det dags att ventilera projektet inför klassen och examinator Johan Söderberg. Fick väldigt mycket bra respons på inspelningen även om Söderberg hade några synpunkter som han tyckte kunde gjrot lite bättre. Får se lite mer hur det gick när betyget trillar ner.

Resten av veckan har som sagt spenderats på att jobba åt högskolan som hade examinationer i kursen radioproduktion där de som slutuppgift ska sända ett radioprogram. Jag brukar hoppa in under den uppgiften och sitta med under sändningarna som teknisk support utifall studenterna får problem med någonting. Just dessa studenterna var dock ovanligt förberedda och ambitiösa så mina tolv timmar långa arbetsdagar innehöll mycket sittande och ägna tid åt att skissa på kommande projekt istället.

Även gårdagen var uppbokad men då var det Riksförbundet Unga Musikanter som stod som arrangör för dagen. Åkte ner till Stockholm med första tåget från Falun för att sitta i förbundsstyrelsemöte hela dagen för att sedan ta sista tåget hem igen.

Nu väntar som sagt en ny termin där jag kommer att läsa fyra stycken distanskurser men allra först så ska jag unna mig några dagars ledighet uppe i Kramfors. Sen ska jag ta mig an ämnen som Musikjuridik, Marknadsföring, Publicering på Internet och Webdesign with CMS. Ser fram emot att få skriva lite mer uppgifter och rapporter en termin och få göra något annat ett tag. Samtidigt har jag tänkt att jag ska hinna med att göra några intressanta inspelningar med både Anders Lövgren och Amanda Blomqvist och dessutom några andra projekt som jag filat på ett tag.

« Äldre inlägg