Antagningsbesked

Idag kom de så till sist, antagningsbeskeden till musikhögskolorna, och det gick väl ungefär som väntat - antagen i Malmö men inte i varken Göteborg eller Stockholm. Det sistnämnda, som jag vetat om länge då resultaten av första omgångarna presenterades på Internet redan samma kväll, var väl det enda som var lite tråkigt med tanke på att jag nog gjorde mitt bästa spelprov där men men, vill ju helst inte gå i Stockholm även om läraren verkar vara jättebra.

Det som kanske var mest spännande annars var väl snarare hur det gått på proven i musiklära, satslära, gehör och brukspiano. Här får jag nästan säga att jag förvånade mig själv lite och blev godkänd på båda min brukspianoprov, spikade musikläran, hade riktigt bra resultat på satsläran och helt okej på gehöret. Bra bit över förväntan..

Men som sagt, är antagen i Malmö till hösten iallafall. Velar dock fram och tillbaka hur jag ska göra - satsa på att bli musiker och gå i Malmö eller fortsätta vårens studier här i Falun och rikta in mig på en yrkeskarriär som någon typ av ljudtekniker. Vilken sida av glasväggen i inspelningsstudion ska jag stå på efter fullgjord examen?

Nu siter jag iallafall mest och väntar på att Lena ska komma tillbaka från sin repetition med Dalasinfoniettan och Musikkonservatoriet som övar Carl Orffs Carmina Burana inför måndagens valborgskonsert. Ska strax ge mig iväg och möta henne.