Avslutad inspelningsvecka

Nu har det varit tyst här i en vecka men detta är av den enkla anledningen att det varit minst sagt fullt upp nu ett tag. Det har varit storstädningen hemma hela helgen och sen så tog jag emot Michael Ödegården på tågstationen på måndagsmorgonen direkt efter min radionsändning. Sen har det varit full fart hela veckan medrunt 25 timmars studiotid och en massa andra aktiviteter runt omkring det. Minst sagt jobbigt men det har varit fantastiskt kul!

Det har också varit mycket uppmärksamhet kring det i tidningar vilket har varit väldigt roligt. Inte alltid som man lyckas fånga deras intresse men i det här fallet har faktiskt Dalademokraten, Dalarnas Tidningar och Annonsbladet varit på plats under veckan och skrivit och fotograferat till varsin artikel.

Tillsammans med Michael, som åkt upp hela vägen från Tyringe i Skåne, och Björn Svensson så har vi några timmar varje kväll/natt jobbat med att spela in bas och trummor till Anders Lövgrens skiva. Under onsdagen hann vi dessutom med ett litet live-gig nere på Kåren och höstens sista Afterschool som KULT anordnar två gånger i månaden.

Precis som väntat har det varit fantastiskt kul men det har också gått riktigt bra! Det har inte krävts många genomspelningar för att hitta formen och låtarna skulle sitta som klistrade i bakhuvudet. Visste ju att alla tre är ruskigt musikaliska men de har ju aldrig träffats och spelat tillsammans så att det allt bara skulle klaffa direkt var över förväntan. Sista kvällen drog vi alla låtar rakt igenom utan repetitioner och omtagingar och så gott som allt satt klockrent!

Under veckan har vi också hunnit med att ta en tur till Drumcenter, ett måste om man släpat en trummis från Skåne hela vägen upp till Dalarna. Ganska kul också, det var som att släppa lös en fyraåring i en leksaksaffär. Allt skulle kännas på, knackas på och dräglas över..

Nu påbörjas nästa del av inspelningen. Alla pålägg i form av synthar, pianon, stråk, blås och så småningom gitarr och sång ska skrivas och spelas in innan skivan är färdig att börja mixas. Mycket jobb men det kommer bli kanon när det är färdigt!

Taggar: , , , , , , , , ,