Tio program för att fräscha upp Windows

Windows logo

Det är ett känt faktum att ju längre man använder en dator och ju fler program som installeras och används så blir datorn allt långsammare och segare att använda. Detta ser vi bevis på inte minst i alla de löpsedlar som lovar tipsen som gör din datorn dubbelt eller tredubbelt så snabb på fem minuter eller något annat alldeles för bra för att vara sant.

Hur som helst så finns det mer eller mindre enkla lösningar på problemet, den enklaste, förutsatt att man inte har något viktigt på datorn, är att formatera den och installera om allting från början med jämna mellanrum. Detta är dock inte något direkt realistiskt alternativ då man oftast har mängder av filer, program och inställningar man vill ha kvar och det är både svårt och tidskrävande att sitta och ta backup på allting. Det blir ännu mer uppenbart för de som använder datorn som ett verktyg i sitt musikskapande då man oftast fått slita ganska mycket för att optimera systemet för de olika musikprogrammen och fått alla drivrutiner till externa kontroller och ljudkort att fungera konfliktfritt tillsammans med övrig utrustning.

Create Digital Music läste jag dock ett inlägg för en tid sedan som tipsade om en rad olika program som kunde hjälpa till för att enkelt kunna se över, underhålla och städa ur sitt Windows. Efter att ha testat de flesta av dessa och använt dem för att banta ner och fräscha upp både min stationära dator med Windows XP och den bärbara med Windows Vista så kan jag konstatera att det fungerade alldeles utmärkt. Det är en avsevärd skillnad i prestanda på båda datorerna.

Enligt titeln är det program som varje musiker ska ha men tipsen lämpar sig för alla som kör Windows. Läs mer på 10 Free Non-Musical Windows Software Every Musician Should Use

Taggar: , , ,